Nieuws april/mei 2014

Geachte relatie,

De schaapskudde is de afgelopen maanden flink gegroeid, veel lammetjes zijn geboren en lopen momenteel al buiten in het gras.

Lamsvlees pakketten
We zijn inmiddels begonnen met de eerste verkoop van ons lamsvlees. Prijs van de lammeren is vanaf heden verhoogt met 0,50 euro per kilo. Dit brengt de verkoopprijs naar 10,- de kilo. Het pakket blijft verder hetzelfde, bout, schouder, rack, kotellet, poulet, gehakt, worst, lever, botten, lamsvet. De bouten kunnen heel blijven, in tweeën of in schijven. De schouder kan heel blijven, in schijven of uitgebeend worden en verwerkt worden tot een rollade.

Imkerij
Door het zeer zachte weer is het bijenseizoen al vroeg van start gegaan en momenteel in volle gang. De honingkamers zijn geplaatst en 14 van de 16 volken zijn de winter doorgekomen. Afgelopen weekend hebben we de eerste honing van het voorjaar geslingerd!

De honingprijs gaat komend seizoen iets omlaag, de potten worden groter maar de prijs blijft hetzelfde. Tevens komen er kilo potten zodat de horeca ook gebruik kan maken van een eerlijk en mooi product. Natuurlijk zijn deze ook door de particulier te bestellen.

Op Boerderij Daalhoeve zijn we aan het kijken naar de mogelijkheden om een bijenpaviljoen te bouwen waarin iedereen kan zien hoe de imker zijn werk doet.

Verpakken
Door de vele vragen gaan we binnenkort starten met het per stuk verpakken van onze producten.

Shropshire
Shropshire is een bijzonder schapenras waarvan wij een groeiende kudde hebben lopen. Dit schapenras dat zeer veel wol heeft op kop en poten heeft een zeer gunstige eigenschap in zijn graasgedrag. Ze vreten namelijk niet aan struiken en bomen. Hierdoor zijn ze goed op plantages, wijngaarden, kerstbomen en parken in te zetten.

Met vriendelijke groet,

Ralph en Tamara
Natuurlijk Begrazen Maastricht